фото: Touch Of Light, УикипедияКитайската народна освободителна армия (НОАК) вече е

...
фото: Touch Of Light, УикипедияКитайската народна освободителна армия (НОАК) вече е
Коментари Харесай

Пентагонът: Китай задмина САЩ във военното корабостроене и ракетостроене

фото: Touch Of Light, Уикипедия

Китайската национална освободителна войска (НОАК) към този момент е задминала въоръжените сили на Съединени американски щати в региона на корабостроенето, производството на наземни балистични ракети и крилати ракети и интегрирани системи за противовъздушна защита (ПВО).

Такива изводи се съдържат в постоянния годишен отчет на Пентагона за военната мощност на Китай. Този документ е показан на Конгреса на Съединени американски щати и представен от TACC.

Според американската войска, „ e евентуално Пекин да се стреми да сътвори доникъде на века въоръжени сили, равни или в някои случаи превъзхождащи„ тях или армията “на всяка друга велика мощ, която Китай преглежда като опасност “.

" Както демонстрира тазгодишният отчет, Пекин е мобилизирал запаси, технологии и политическа воля през последните две десетилетия, с цел да укрепи и модернизира въоръжените си сили в съвсем всеки аспект. Всъщност, отчетът демонстрира, че Китай към този момент изпреварва Съединени американски щати в някои области, като корабостроенето, стандартните наземни балистични ракети и крилатите ракети, интегрираните системи за Противовъздушна отбрана ", се споделя в документа, предава

В същото време се прецизира, че въпросните системи за Противовъздушна отбрана включват и тези съветско произвеждане. " Китай има една от най-големите сили в света, състояща се от модерни системи земя-въздух с огромен обхват, в това число С-400, С-300, създадени в Русия, както и такива лично произвеждане. Това образува мощна и ешелонирана интегрирана архитектура за противовъздушна защита ", се споделя в отчета.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР